Trouwen in kerstsferen

Romantisch, sfeervol en vol gezelligheid! 

De kerstdagen beschreven in 3 woorden. Wie wilt dat nu niet ?

Beeld je even in: heerlijk bij de open haard met een kleedje & warme chocolademelk of glühwein, sfeervolle lichtjes en kaarsen.                                          's Avonds een diner met lange, mooi gedekte tafels met familie en vrienden. Hmm.. krijg er al helemaal zin in!                                                                    Maar toch komt er bij een kerstbruiloft meer kijken dan je in eerste instantie zou denken.

 

Locatie

De locatie waar jullie voor gaan moet de romantische, warme sfeer uitstralen. Denk aan een locatie in het bos, niet al te modern, met veel houten elementen. Jullie zouden hier alleen de ceremonie kunnen doen, maar uiteraard ook het diner en het feest. De locatie kan al snel te donker worden dus kijk of er genoeg ramen aanwezig zijn, en maak gebruik van veel kaarsen en lichtjes. 

Niet alle locaties zullen open zijn of bruiloften aannemen vanwege de vele dinerreserveringen. Wees daarom op tijd met het vast leggen van jullie locatie. Kiezen jullie ervoor om op het gemeentehuis te trouwen, dan raad ik jullie aan om contact op te nemen met de gemeente waar jullie trouwen om te kijken of ze eventueel open zijn tijdens de kerstdagen. 

 

Fotocredits: Blauwvinger fotografie

 

Aankleding

Om een fijne kerstsfeer te creëren wordt er vaak gebruik gemaakt van warme, donkere kleuren. Denk aan donkerrode kleuren gecombineerd met zwart, goud en groene tinten. Tegenwoordig is kerstdecoratie verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, hierdoor zijn de mogelijkheid enorm! Bloemen, kaarsen en lichtjes zorgen net weer een beetje voor de fijne, gezellige sfeer in de ruimte. 

Het diner kan in dezelfde kleurtinten doorgevoerd worden. Gebruik bijvoorbeeld een tafelloper in het midden van de tafel met bijpassende servetten. Zet kandelaren op tafel neer en een mooi bloemstuk voor de warme, romantische sfeer. Bij onderstaand diner is er gebruik gemaakt van kerstgroen met besjes en dennenappels in plaats van een bloemstuk. Tussendoor wat kerstballen en glitters en de tafel is top!                                                                    Let op dat er nog wel genoeg plek is voor al het lekkere eten..!

 

Stationery (menukaarten & naamkaartjes) maakt het helemaal af bij een uitgebreid diner met meerdere gasten.                                                      Wanneer er veel gasten verwacht worden bij het diner is het aan te raden een tafelschikking te maken zodat iedereen weet aan welke tafel hij/zij mag gaan zitten. Vaak wordt de definitieve versie hiervan een week van tevoren gemaakt. 

 

Fotocredits: Your moments fotografie

 

Kleding bruid & bruidegom 

Doordat het in de wintermaanden wat kouder kan zijn is het fijn om een lekker warm jasje of vest te hebben voor wanneer jullie buiten foto's gaan maken. Een jurk met lange mouwen kan in deze tijd ook fijn, en erg sexy zijn. Een witte of creme jurk is altijd goed. Hou bij het uitzoeken van de sieraden rekening met de accenten van de jurk (glitters, kralen). Zijn deze zilver dan stoten gouden sieraden hier op af. Ga in dat geval voor zilveren, witte of kristallen sieraden. 

De bruidegom kan zich kleden in de kleuren van het thema. Denk aan de accenten van de stropdas/ strik en de pochette. Ook de kleuren van het corsage kunnen hier mooi op afgestemd worden. Het zwarte pak oogt chique en past hier perfect bij! 

Uiteraard kunnen jullie ook voor een foute kersttrui gaan..!

 

Fotocredits foto 1 & 3: Jeroen Savelkouls Fotografie                                                               Fotocredits foto 2: Your moments fotografie

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen